Обръщане на прозорци

  obrushtane-prozortsi-1

  Ако и Вие сте от хората, които са решили да използват времето през летните месеци за ремонтни дейности у дома, вероятно сте затрупани с дълъг списък от задачи. Всеки ремонт, дори и най-малкият нарушава ежедневието в жилището и е предпоставка за много довършителни дейности, които остават за Вас да свършите във възможно най-кратък срок. Често хората се шегуват, че едно от най-неприятните неща е да ти влезе майстор в къщата… но в тази шега има и много истина. До скоро, след какъвто и да е ремонт, малко бяха фирмите, които след себе си оставят един добре почистен терен. Налага се, след последния техен ремонт да се заемете с довършителни дейности и почистване.

  В наши дни сериозните строително – ремонти фирми не си позволяват лукса да оставят неразбория, а камо ли задачи за Вас. Всичко от началото до края поемат те и за Вас остава единствено да се насладите на новостите, които са ремонтирали в дома Ви, без да се очаква, каквото и да е като допълнителни усилия.

  Ако сменяте дограма, вероятно сте запознати с факта, че след поставянето на новата дограма, трябва да се направи т.нар. обръщане на прозорци. Това е довършителен ремонт, който цели всички образували се неравности по стената да бъдат заличени. Защо се налага да се прави обръщане на прозорци?

  obrushtane-prozortsi-2

  След демонтажа на старата дограма, поставянето след това на нова и тестването ѝ, по ръбовете на стените се образуват начупени ъгли, големи образувания от монтажна пяна. Обръщането на прозорци е процес при който първо се отстранява пяната с макетен нож, след това се стартира ремонт по всички краища на стената, така че тя да придобие вид на току-що измазана повърхност с прави ъгли. Обикновено най-предпочитаният начин за обръщане на прозорци е този с гипсокартон.

  Този модел на работа е чист и с прецизен краен резултат. Разликата „преди” и „след” обръщането на прозорци с гипсокартон е невероятна. За това и много хора предпочитат именно този начин за финал на ремонтният процес.

  Уникалното на този метод е, че ръбовете и краищата на стената са под перфектен прав ъгъл и няма начин да забележите каквато и да е неравност по самият ръб. Общата визия след обръщането на прозорците с гипсокартон е идеална. След това новата дограма и стената около нея ще изглеждат като снимка от интериорно списание.

  Специалистите в областта препоръчват тази ремонта дейност да бъде направена непосредствено след поставянето на нова дограма и да не се отлага във времето, тъй като гледката, както и сами може да се досетите не е най-приятната за окото. За това, направете всяка стъпка от подмяната на дограма, така както трябва да бъде, без компромис в качеството или визията.